UTAMA

FOREX

BELAJAR

PENCAPAIAN

GALERI

FAQ

HUBUNGI SAYA

 

Pengenalan    :    Ragam Forex    :    Teknik    :    FAQ    :    Permulaan    :    Platform Trading    :    Buka Akaun DEMO

 

 
1001 Hari Pengalaman Dalam Trading Forex.

MyPips2010 bukanlah bercita-cita untuk belajar ilmu forex sebagai keperluan sendiri sahaja, tetapi bila dah lama dalam bidang ini rupanya satu permulaan yang baik untuk bekerja sendiri. Setiap hari belajar benda yang baru dan sangat meminati dalam trading harian terutama bila tengok graf dan membuat analisa.

Indicator Merah dan Biru?
Ramai dikalangan trader baru disogokkan dengan indicator ini dan mengandaikan ia akan membawa tuah kepada kita dan akan memberikan kita petunjuk untuk membantu buat untung, ternyata keuntungan yang duharapkan bertukar kepada kegagalan yang besar sehingga ada yang sanggup untuk meminjam kepada bank bagi dijadikan modal diatas dorongan sebahagian orang yang tidak bertanggungjawab.

Trader Keliru Antara Teknik Buat Untung Dengan TAMAK.

Bila trading setiap hari mengalami kerugian demi kerugian walaupun telah belajar dari beberapa orang guru forex ternyata hasil yang diharapkan masih belum datang dan belum berada dalam zon selesa walupun agak lama telah mempelajarinya, belajar semua teknik-teknik yang dikatakan boleh menghasilkan untung ... tetapi mengapa sampai sekrang tidak kaya-kaya juga. Teknik kah yang betul atau kita yang salah, lalu ambik keputusan untuk mencari guru baru.

Ada TAK Cara Mudah Buat Untung Dalam FOREX/Future/CFD Macam Guna ROBOT.
Pemikiran orang malas sentiasa bermain-main dalam pemikiran kita setiap hari dan menyangka buat untuk dalam forex boleh semudah seperti pasang robot ON kan komputer dan duit akan masuk. Secara logik akal jika ada mesin buat duit semacam ini dan jika saya adalah orang yang menciptanya tentunya dah terkaya dulu berbanding orang lain, dan sekiranya nak jual saya tidak akan menjual kepada orang ramai sebaliknya jual kepada orang kaya dan mewah yang mampu membayarnya dengan nilai yang sangat mahal dan tinggi TIDAK seperti yang ada dilaman web cuma RM90 dah memiliki sebuah robot yang diandaikan buat untung, Ya untung kepada si penjual!.

Pelik! Trader TIDAK DISIPLIN Percaya Ada Teknik Yang Akan Menguntungkannya.

Ini lah pemikiran duduk diam-diam dapat duit, dan terbawa-bawa ketika hendak melakukan bisnez/trade disebabkan dirinya tidak disiplin menyangka teknik yang sebelum ini tidak menguntungkannya lalu mengambil keputusan untuk belajar teknik baru, lepas ini berapa lama pula untuk dia terus kekal dalam disiplin diri, terdapatkan satu teknik yang BERJAYA mendisiplinkan seorang trader ... jawpannya TIDAK ADA.
 

Full Time! Mengapa Newbie Suka Belajar Trade Dengan Full-Time Trader/Guru.

Tidaklah dipertikaian guru/perseorangan yang full-time menjadi pilihan dari kalangan orang-orang baru (newbie) untuk belajar trading, rata-rata berpendapat bahawa mereka yang telah full-time telah berjaya dari sudut material atau ilmu/teknik yang menjadikan dia seorang yang mampu mengajar dan dapat memberikan tumpuhan kepada pelajar-pelajarnya. MyPips2010 adalah merupakan salah seorang perseorangan full-time di Melaka, Malaysia dan mengajar trading kepada yang berminat.

 

Ragam Kata-Kata Di Forum.

Apa susah susah yang free kan banyak....hah ambik belajar lah sendiri....tapi bila ada yang buat class or infor nak kena bayar,janganlah marah2 kalau ada fee...pelik betullah...tiada jalan singkat untuk berjaya..bak kata programmer mt4, kalau ada system bagus, buat managed account and keep the indicator to yourself, kalau hanya biasa biasa saja, either u jual the indicator kat ebay or just give it free...fikir dan renung lah sendiri.......sekian.

 

Sekadar pendapat ajer la, nak join kelas fx mana2 pon bole.Kalo mampu n rasa yakin ngan teknik tue gi la blaja. X rugi pon sebab ilmu. Yg cikgu nyer lak kene la bagi support kat anak murid. Bukan kalo anak murid x tau soh kaji sendiri hehehe. Apa2 pon ramai sifu2 yg wat kelas bg support yg baik. Cuma ada Sesetengah sifu jek yg dah ajar tinggal anak murid terkontang kanting

 

aku nak buat kelas gak lah . tp free , hehe , di fraser hill , korang support hotel dan makan aku 2 hari je . sape nak belajar traditional overlay atau original overlay , bolehlah contact . hehe aku gurau je . tp serious pun ada . ada sape belanja aku duduk hotel di fraser hill dan makan , lehlah aku mai . hehe

 

Jadi guru tak salah... mulia kerja tu... bukan smua bleh & layak jd guru... masalahnya ada yg belum sampai masa layak jd guru dh nk jadi guru... & yg btul2 layak jd guru tak mahu jd guru... akhirnya muncullah "guru" yg yg pentingkan duit.

 

Berikut maklumat di MyPips2010 LIVE trade 171210 dan link download ebook forex PERCUMA jika belum dapatkan disini


Nota:

Dengan deposit USD1k sengaja ditradekan dengan nilai 1pips USD1 dan membuka banyak post/open position! sebabnya ... 85%++ Win, saya berikan tip disini, gunalah modal USD1k kemudian 1pips bernilai USD1, bukalah entry post sekurang-kurangnya 5-7 open position serentak, buatlah untung diakaun tersebut antara 5-10 hari trade atau lebih lagi baik, pilihlah pairing matawang yang anda mahir, cara ini memang melangggar konsep 'money management', tetapi beginilah untuk menguji diri kita jika dengan skill/teknik yang digunakan betul insyAllah tidak akan mengalami Margin Call (MC), tetapi sekiranya mengalami kerugian teruk & MC bermakna, kita belum dapat menguasai pips konsisten.

Trade 294 Pips - 13/12/2010

IKO FOREX LIMITED

-

Account: 4260610 Name: MyPips2010 Scalping Currency: USD 2010 December 15, 06:24
Closed Transactions:
TicketOpen TimeTypeSizeItem PriceS / LT / PClose Time PriceCommissionTaxesSwapProfit
103190092010.12.12 22:47balance Deposit 1 000.00
103190362010.12.12 22:52sell1.00eurusd1.31910.00000.00002010.12.13 06:451.31980.000.000.00-7.00
103218202010.12.13 06:14sell1.00gbpusd1.57750.00000.00002010.12.13 06:451.57830.000.000.00-8.00
103218232010.12.13 06:14sell1.00eurjpy110.950.000.002010.12.13 06:45111.060.000.000.00-13.07
103219462010.12.13 06:45buy1.00eurjpy111.050.000.002010.12.13 13:28111.520.000.000.0055.96
103219502010.12.13 06:45buy1.00gbpusd1.57840.00000.00002010.12.13 16:361.58590.000.000.0075.00
103219512010.12.13 06:45buy1.00eurusd1.31980.00000.00002010.12.13 13:111.32600.000.000.0062.00
103266542010.12.13 12:04buy1.00eurjpy111.420.000.002010.12.13 13:28111.520.000.000.0011.91
103425572010.12.14 06:37buy1.00eurusd1.34100.00000.00002010.12.14 09:101.34360.000.000.0026.00
103425582010.12.14 06:37buy1.00eurusd1.34100.00000.00002010.12.14 09:101.34360.000.000.0026.00
103425622010.12.14 06:37buy1.00eurjpy111.970.000.002010.12.14 09:10112.010.000.000.004.80
103425652010.12.14 06:37buy1.00eurjpy111.960.000.002010.12.14 09:10111.990.000.000.003.59
103425712010.12.14 06:37buy1.00gbpusd1.58670.00000.00002010.12.14 09:101.58630.000.000.00-4.00
  0.00 0.00 0.00 233.19
Closed P/L: 233.19
Open Trades:
TicketOpen TimeTypeSizeItem PriceS / LT / P  PriceCommissionTaxesSwapProfit
103351762010.12.13 17:54sell1.00eurjpy111.720.000.00 111.580.000.00-1.0016.69
103351802010.12.13 17:55sell1.00eurjpy111.710.000.00 111.580.000.00-1.0015.50
103281442010.12.13 13:11sell1.00eurusd1.32600.00000.0000 1.33010.000.00-0.60-41.00
103351732010.12.13 17:54sell1.00eurusd1.33800.00000.0000 1.33010.000.00-0.6079.00
103351742010.12.13 17:54sell1.00eurusd1.33810.00000.0000 1.33010.000.00-0.6080.00
103351752010.12.13 17:54sell1.00gbpusd1.58780.00000.0000 1.57300.000.00-0.30148.00
  0.00 0.00 -4.10 298.19
 Floating P/L: 294.09
Working Orders:
TicketOpen TimeTypeSizeItem PriceS / LT / PMarket Price 
No transactions
 
Summary:
Deposit/Withdrawal: 1 000.00 Credit Facility: 0.00  
Closed Trade P/L: 233.19 Floating P/L: 294.09 Margin: 120.00
Balance: 1 233.19 Equity: 1 527.28 Free Margin: 1 407.28

 

Trade 499 Pips - 17/12/2010

IKO FOREX LIMITED

-
Account: 4260610 Name: MyPips2010 Scalping Currency: USD 2010 December 17, 15:08
Closed Transactions:
Ticket Open Time Type Size Item Price S / L T / P Close Time Price Commission Taxes Swap Profit
103190092010.12.12 22:47 balance Deposit1 000.00
10319036 2010.12.12 22:52 sell1.00 eurusd 1.3191 0.0000 0.00002010.12.13 06:45 1.31980.000.000.00-7.00
10321820 2010.12.13 06:14 sell1.00 gbpusd 1.5775 0.0000 0.00002010.12.13 06:45 1.57830.000.000.00-8.00
10321823 2010.12.13 06:14 sell1.00 eurjpy 110.95 0.00 0.002010.12.13 06:45 111.060.000.000.00-13.07
10321946 2010.12.13 06:45 buy1.00 eurjpy 111.05 0.00 0.002010.12.13 13:28 111.520.000.000.0055.96
10321950 2010.12.13 06:45 buy1.00 gbpusd 1.5784 0.0000 0.00002010.12.13 16:36 1.58590.000.000.0075.00
10321951 2010.12.13 06:45 buy1.00 eurusd 1.3198 0.0000 0.00002010.12.13 13:11 1.32600.000.000.0062.00
10326654 2010.12.13 12:04 buy1.00 eurjpy 111.42 0.00 0.002010.12.13 13:28 111.520.000.000.0011.91
10328144 2010.12.13 13:11 sell1.00 eurusd 1.3260 0.0000 0.00002010.12.15 06:40 1.33120.000.00-0.60-52.00
10335173 2010.12.13 17:54 sell1.00 eurusd 1.3380 0.0000 0.00002010.12.15 06:40 1.33080.000.00-0.6072.00
10335174 2010.12.13 17:54 sell1.00 eurusd 1.3381 0.0000 0.00002010.12.15 06:39 1.33100.000.00-0.6071.00
10335175 2010.12.13 17:54 sell1.00 gbpusd 1.5878 0.0000 0.00002010.12.15 06:40 1.57310.000.00-0.30147.00
10335176 2010.12.13 17:54 sell1.00 eurjpy 111.72 0.00 0.002010.12.15 06:40 111.590.000.00-1.0015.50
10335180 2010.12.13 17:55 sell1.00 eurjpy 111.71 0.00 0.002010.12.15 06:40 111.620.000.00-1.0010.73
10342557 2010.12.14 06:37 buy1.00 eurusd 1.3410 0.0000 0.00002010.12.14 09:10 1.34360.000.000.0026.00
10342558 2010.12.14 06:37 buy1.00 eurusd 1.3410 0.0000 0.00002010.12.14 09:10 1.34360.000.000.0026.00
10342562 2010.12.14 06:37 buy1.00 eurjpy 111.97 0.00 0.002010.12.14 09:10 112.010.000.000.004.80
10342565 2010.12.14 06:37 buy1.00 eurjpy 111.96 0.00 0.002010.12.14 09:10 111.990.000.000.003.59
10342571 2010.12.14 06:37 buy1.00 gbpusd 1.5867 0.0000 0.00002010.12.14 09:10 1.58630.000.000.00-4.00
10411686 2010.12.17 02:36 buy1.00 gbpusd 1.5642 0.0000 0.00002010.12.17 07:47 1.56160.000.000.00-26.00
10411688 2010.12.17 02:36 buy1.00 eurusd 1.3276 0.0000 0.00002010.12.17 07:03 1.33010.000.000.0025.00
10411691 2010.12.17 02:37 buy1.00 eurjpy 111.40 0.00 0.002010.12.17 07:04 111.620.000.000.0026.22
  0.00 0.00 -4.10 522.64
Closed P/L: 518.54
Open Trades:
Ticket Open Time Type Size Item Price S / L T / P   Price Commission Taxes Swap Profit
10415833 2010.12.17 07:43 sell1.00 eurjpy 111.53 0.00 0.00  111.160.000.000.0044.00
10415840 2010.12.17 07:43 sell1.00 eurjpy 111.53 0.00 0.00  111.160.000.000.0044.00
10415832 2010.12.17 07:43 sell1.00 eurusd 1.3288 0.0000 0.0000  1.32180.000.000.0070.00
10415841 2010.12.17 07:43 sell1.00 eurusd 1.3287 0.0000 0.0000  1.32180.000.000.0069.00
10415949 2010.12.17 07:47 sell1.00 gbpusd 1.5616 0.0000 0.0000  1.55110.000.000.00105.00
10420668 2010.12.17 10:53 sell1.00 eurusd 1.3315 0.0000 0.0000  1.32180.000.000.0097.00
10420676 2010.12.17 10:53 sell1.00 eurjpy 111.75 0.00 0.00  111.160.000.000.0070.16
  0.00 0.00 0.00 499.16
  Floating P/L: 499.16
Working Orders:
Ticket Open Time Type Size Item Price S / L T / P Market Price  
No transactions
 
Summary:
Deposit/Withdrawal: 1 000.00 Credit Facility: 0.00  
Closed Trade P/L: 518.54 Floating P/L: 499.16 Margin: 140.00
Balance: 1 518.54 Equity: 2 017.70 Free Margin: 1 877.70

 

 

 

 

[ Akuan Risiko ]   [ Terma & Syarat ]   [ Privacy Policy ]

Sesuai dilayari menggunakan browser Mozilla Firefox 2.0 keatas. Sila klik di sini untuk muat turun [download].

Copyright Since 2007 MyPips. All Rights Reserved.